1500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Yeni
Tks-Web
Tks-Web

POVİİODEKS ANTİSEPTİK % 10 -1000 ml.

0 yorum

Lütfen Telefon İle Teyit Ediniz

Sipariş üzerine hazırlanmaktadır.

Kontrola tabii kimyasal madde olduğu için özel kullanım taahhütnamesi gerekmektedir.

VAR

Adet
POVIIODEKS
 
ANTİSEPTİK ÇÖZELTİ
 
KULLANIM KILAVUZU
 
FORMÜLÜ: %10 a/h Povidon iyodin (poli-iyot kompleksi) içerir.
 
TIBBI ÖZELLİKLERİ: Povidon iyodin, dezenfektan ve antiseptik alarak özellikle kontamine olmuş yaraların tedavisi ve cilt mukoza membranların antisepsisi için pre-operatif amaçlı kullanılır. Geniş spektrumlu mikrobisid, bakterisid, virusid, fungusid ve protosid etkilidir.
 
ÖNERİLEN: KULLANIM YERİ: Ameliyattan önce, jinekolojik ve doğuma yardımcı
Tedbirlerde, biyopsi,enjeksiyon ve kan alma işlemlerinde cilt ve mukoza dezenfaktanı olarak;kullanılır. Antiseptik yara tedavileri, yanıklar, pyodermi, mikotik ve bakterilere ait enfeksiyonlar ve superenfekte dermatozlar içindir.Hijyenik ve cerrahi el dezenfektanı olarak kullanılır.
              .....
KULLANILMAMASI GEREKEN DURUMLAR: Geniş yüzeyde ve uzun süren tedavilerde manifest hipertiroid durum gösteren, özellikle dekompoze kalp yetersizliği olan hastalarda,hamilelik boyunca ve anne sütü alan çocuklarda doktor köntrolünde  dikkatli kullanılmalıdır. Bu durumda olan hastalarda ayrıca, emziren annelerde tiroid fonksiyonu gözlenmelidir. Lokal irritasyon ve duyarlılık görüldüğü zaman tedavi durdurulmalıdır. Nontoksik nodüler guatr'da kullanılmamalıdır.
 
UYARILAR / ÖNLEMLER: İyoda karşı hassasiyeti olanlarda kullanılmamalıdır. Povidon iyodinden iyodun absorbe olması, tiroid fonksiyon testlerini etkileyebilir: Ayrıca çeşitli tip testlerin povidon iyot kontaminasyonu, feçeste gizli kan ve idrarda kan aranması sırasında yanlış pozitif sonuç verebilir, idiyossenkratik mukozal irritasypn ve hiperersensitivite reaksiyonları,oluşturabilir. İyodin'in aşırı absorpsiyonu, metabolik asidoz, hipernatremi, gastrointestinal nekroz ve renal fonksiyonlarda bozukluk oluşturabilir. Pöviiodeks antiseptik çözelti bütün materyallerden sıcak su ve sabun ile çıkarılabilir. .İnatçı durumlarda amonyak veya sodyum tiyosülfat kullanılır. Yutmayınız.
 
Haricen kullanılır. Göze tatbik ekmeyiniz. Aşırı iyot absorbe olabileceğinden açık yara üzerinde uygulanmasından kaçınılmalıdır.
 
KULLANMADAN ÖNCE KULLANIM KILAVUZUNU DİKKATLİCE OKUYUNUZ.
KULLANMAKTA OLDUĞUNUZ İLAÇ VAR İSE, MUHAKKAK DOKTORUNUZA VE ECZACINIZA BİLDİRİNİZ.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
 
YAN ETKİLER: İyoda hassas olanlarda bile irritasyon nadiren ortaya çıkmakta ve geçici olmaktadır.
Doz aşımı ve tedavisi: Aşırı doz iyot guatr ve hipertiroidzm meydana gelebilir. Yanlışlıkla alınan aşırı doz ağızda metalik tad, tükürük salgısında artma, ağız ve boğazda yanma ve ağrı, gözlerde irritasyon ve şişlik, ciltte alerjik reaksiyonlar, gastrointestinal bozukluk ve diyare oluşabilir.
 
Sodyum tiyosülfat ve nişasta iyotu inaktive eder. Tedavi semptomatik ve destekleyici olarak önerilir. Elektrolit dengesi, renal ye tiroid fonksiyonlar dikkatli takip edilmelidir.
 
İstenmeyen bir etki görüldüğü zaman Sağlık Bakanlığı Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz.
 
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: Doktor tarafından değişik bir tavsiyede bulunulmadıkça Poviiodeks Antiseptik seyreltilrnemiş şekliyle tedavi edilecek bölgeye en az 2 dk olrnâk üzere 5 dk uygulanmalıdır. Kuruduktan sonra suyla kolayca çıkabilen gözenekli, antiseptik etkili bir film oluşturur. Islak kompresler,yıkamalar için seyrettik veya derişik şekliyle kullanılabilir. Haricen kullanılır.
 
SAKLAMA KOŞULLARI: 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde, ambalajında ağzı kapalı ve ışıktan korunarak saklanmalıdır.
 
T.C. Sağlık Bakanlığı 22/03/2002 tarih ve 2002/29 nolu izni ile üretilmektedir.
 

Bu ürünü denediniz mi? Yorum ekleyin

Güvenlik Kodu

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Benzer Ürünler

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.