1500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Yeni
Tks-Web
Tks-Web

HCV KASET TEST - 50 Test - Laboquick

0 yorum

Lütfen Telefon İle Teyit Ediniz

Sipariş üzerine hazırlanmaktadır.

Kontrola tabii kimyasal madde olduğu için özel kullanım taahhütnamesi gerekmektedir.

VAR

Adet

Laboquick Anti - HCV kaset testi, insan serum yada plazmasında Hepatit C virüsünün immünokromatografik yöntemle, kalitatif olarak saptanmasında kullanılır.
 

ANTI-HCV TESTİ - Laboquick  
 
Anti - HCV Testi Kullanım Talimatı:
 
Serum yada Plasmada Hepatit C virüsü tespitine yönelik tek basamaklı  hızlı test. Sadece Profesyonel Kullanım içindir. Ürün Kodu: LBHC.O1
 
Kullanım Amacı:
 
Anti - HCV test kaset testi, insan serum yada plazmasında Hepatit C virüsünün immünokromatografik tabanlı, kalitatif olarak saptanmasına yönelik tanı aracı olarak kullanılır.
 
Özet:
 
Hepatit C virüsü (HCV) Flaviviridae ailesinden, zarlıdır ve tek sarmallı RNA içeren bir virüstür. HCV parenteral yolla geçen non-A, non-B hepatitlerin birincil etiyolojik ajanı ve bütün dünya da akut ve kronik hepatitlerin ana nedenlerinden birisidir. Hepatit B gibi genellikle parenteral yoldan bulaşır. Ağırlıklı olarak virüs taşıyan kan ve kan ürünlerinin kişiden kişiye nakli yoluyla geçmektedir. Diğer bulaşma şekilleri ise, damar yoluyla uyuşturucu kullanımı ve enfekte anneden hamilelikte bebeğe virüsün geçmesi olarak sayılabilir HCV cinsel ilişki ile de bulaşabilmektedir. HCV'nin viral yükü düşük olduğu için enfekte kişiden bu virüsün bulaşması diğer bulaşma yollarına göre daha uzun süreli bulaşma riskine maruz kalma gerektirir. Kronik taşıyıcılarla cinsel ilişki bulaşmada önemlidir ve bu olgularda tükürük asıl enfeksiyon kaynağı olabilmektedir. Enfekte kişilerin semeninde HCV-RNA sıklıkla bildirilmektedir. HCV'nin aynı zamanda HIV ile enfekte kişiden cinsel yolla alınması daha kolay olmaktadır. Sonuçta cinsel yolla bulaşmada dolaşımdaki virüs miktarı ve HIV enfeksiyonu ile birlikteliği önemli olmaktadır. Anti - HCV kaset testi, alınan serum veya plazma örneklerinde, HCV virüsüne karşı üretilen antikor olup olmadığını kalitatif olarak tespit eden bir cihazdır. Bu test HCV antikorlarının tespiti için kullanılan yalnızca bir tarama testidir.Bu testin sonuçlan ile kesin teşhis yada sonuca gidilemez. Mutlaka ek teşhis metotları kullanılmalıdır. 
 
Test Prensibi: 
 
Anti - HCV testi immünokromatografik prensibe dayanmaktadır. Test cihazı  reajanın ilerlemsini sağlayan malzemeden oluşan bir numune deliğini içermektedir. Numune pedi geçirgen membran tarafından tutulmaktadır. Membran üç bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgelerden ilki protein A ile duyarlı hale gelen, renkli koloidal altın bileşkesini içeren, damlatılan numune ile etkileşime girerek harekete geçen bölgedir. İkinci bölge, hareketsiz rekombinant HCV antijenlerini içeren bölgedir (Test Çizgisi). Üçüncü bölge (Kontrol Çizgisi) yine membran üzerinde hareketsiz duran kontrol antikorlarını içerir. Numunede HCV antikoru var ise, Protein A - koloidal altın konjugatı ile bir bileşik oluştururlar. Daha sonra bu bileşik ilerleyerek test çizgisi tarafından tutularak ilerlemesi engellenir ve sonucunda kırmızı çizgi ortaya çıkar. Bağlanmayan koloidal altın parçacıkları kılcal hareketlerle membran üzerinde kontrol çizgisi ile karşılaşana kadar ilerleyişlerini sürdürür. Burada kontrol çizgisini oluşturmak üzere bu bölgede tutulur ve bunun sonucunda testin geçerliliğinin ispatı anlamında kırmızı renkteki kontrol çizgisi oluşur.
 
Paket İçeriği:
 
Anti - HCV test cihazı, tek kullanımlık plastik damlalık, nem alıcı  olarak silika jel keseciği. 50 Testlik paket için kullanılmak üzere 1 adet dilüent şişesi.
 
Saklama Koşulları:
 
Anti - HCV testi, +2...+3O°C arasında saklanmalıdır. Kesinlikle dondurulmamalıdır. Bu saklama koşullan altında ürünün poşeti açılmadığı sürece poşet üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar, stabil olarak çalışır.
 
Uyarılar ve Önlemler:
 
Kullanmadan önce kullanma talimatını mutlaka okuyunuz.
Sadece Vücut Dışı teşhis amaçlıdır. Tek Kullanımlık bir testtir.
Testleri kesinlikle dondurmayınız. Eğer test buzdolabında saklanmışsa ürünü  kullanmadan önce oda sıcaklığına getiriniz. Deney oda sıcaklığında 
(+15...+30°C) arasında yapılmalıdır.
Son kullanma tarihini geçmiş testleri kullanmayınız.
Numune olarak sadece insan kanından elde edilen serum yada plazma kullanınız. 
Test üzerine eklenmesi gerekli damla sayısını dikkatlice gözlemleyiniz. Test üzerine sadece 1 damla (25 mikrolitre) serum/ plazma ve 2 damla 
dilüent eklenmelidir.
Test cihazını poşetinden çıkardıktan hemen sonra kullanınız.
Test cihaz poşeti yırtılmış ise cihaz kullanılmamalıdır.
Numuneler arasında karışmayı  engellemek için, her bir test için farklı tek kullanımlık atılabilir numune damlalılığı kullanılmalıdır.
Pozitif Sonucu en geç 10 dakika, negatif sonucu ise en geç 20 dakika sonra okuyunuz. 20 dakikadan sonra alınan sonuçlar dikkate alınmamalıdır.
Deney esnasında, kozmetik uygulaması  yapılmamalı, gıda veya herhangi bir içecek tüketilmemeli ve sigara içilmemelidir. 
En başarılı sonuçların alınması test protokolünün tam olarak yerine getirilmesine bağlıdır. Uygun ölçülerde damlalık ile numune damlatılması, 
testin uygulama sıcaklığı ve zamanlama sonuçlar açısından çok önemlidir.
Test prosedürü başladıktan sonra tüm adımlar kesintisiz olarak devam ettirilmelidir.
Hemolitik, lipaemik veya bakteri içeren numuneler kullanmayınız, bu tür numuneler testin yanlış sonuçlar vermesine sebep olabilir. 
 
Test Cihazının Kullanımı: 
 
Test cihazı oda sıcaklığına getirilmelidir.
Teste başlamadan hemen önce  testi poşetinden çıkarın.
Testi düz bir zemin üzerine yerleştirilmelidir
Numune deliğine 1 damla( 25 ul) serum /plazma örneği damlatılmalıdır.
Aynı Numune deliğine kutu içerisinden çıkan dilüent şişesinden 2 damla damlatılmalıdır.
I Pozitif Sonucu en geç 10 dakika,
I Negatif sonucu ise en geç 20 dakika sonra okuyunuz. 
20 dakikadan sonra alınan sonuçlar dikkate alınmamalıdır.
 
Sonuçların Değerlendirilmesi:
 
NEGATİF
Sonuç Penceresinde sadece "C" harfi üzerinde kalan bölümde yer alan tek çizgi Negatif Sonucu gösterir. Bu, numunenin HCV virüsüne karşı antikor barındırmadığını gösterir.
 
POZİTİF
 
Sonuç Penceresinde hem "C" hem "T" harfleri üzerinde kalan bölümde yer alan çizgiler Pozitif Sonucu Gösterir. Bu, numunenin HCV virüsüne karşı antikor içerdiğini gösterir.
 
GEÇERSİZ
 
Sonuç penceresinde beklenmesi gereken süre sonunda hiçbir çizgi görünmez ise sonuç geçersizdir. Test prosedürü hatalı uygulanmış yada test arızalanmış olabilir. Numune yeni bir test ile tekrar denenmelidir.

Test İçin Kullanılacak Numune:
 
Taze İnsan Serum yada Plazma Örneği bu test için kullanılmalıdır.
 
Numunenin Test İçin Hazırlanması:
Test edilecek serum/plazmanın elde edilebilmesi için temiz, kuru, sterilize bir viyalda kan örneği alınır ve pıhtılaşmasına izin verilir. 5.000 RPM devirlik bir santrifüjde, oda sıcaklığında, 15 dakika süresince serumun, kan örneğinden ayrılması sağlanır. Eğer ayrılan serum hemen kullanılmayacaksa +2..+8°C arasında saklanmalıdır. Eğer 3 gün ve daha uzun süre saklama gerekiyorsa -20°C veya daha altı sıcaklıklarda dondurulmalıdır.
 
Hassasiyet:
 
Laboquick Anti - HCV kaset testinin hassasiyeti %100 olarak saptanmıştır.
 
Spesifisite:
 
Laboquick Anti - HCV kaset testinin spesifitesi %100 olarak saptanmıştır.
 
Testin Limitleri:
 
Test sonucunun negatif çıkması HCV ile enfekte olma ihtimalinin devam etmesini veya virüsü taşıma riskini ortadan kaldırmaz. Test cihazı en iyi sonucu oda sıcaklığında verir. Birçok kez dondurulan ve çözülen örnekler içerisinde topaklar barındırabileceğinden, test cihazını kilitleyebilir, böylece test cihazı içerisinde serbestçe hareket edemeyen numune arka planda koyu bir renk bırakacaktır, dolayısı ile bu da testin sonuçlarının okunmasını 
zorlaştırabilir.
 
Test cihazının kullanım amacı  hiçbir zaman kesin bir tanı yada teşhis koymak değildir. Test cihazının verdiği sonuçlar mutlaka ek tanı ve teşhis yöntemleri ile uzmanlar tarafından desteklenmelidir.
 
Referanslar :
 
Di Bisceglie AM. Hepatitis C. Lancet 1998; 251: 351-355
Dienstag j. Sexual and perinatal transmission of hepatitis C. Hepatology 1997; 26 (suppl 1): 66-70
Doldur Ç. Genel cerrahi hastalarında anti-HCV prevalansı, Ankara: 1999
Nelson DR, Marousis CC, Davis GL, et al. The Role Of Hepatitis C Virüs Specific Cytotoxic T Lymphocytes İn Chronic Hepatitis C. J Immunol 1997;158:1473-1481
Wilson RA. Viral hepatitis. New York 1997: 239-259
Cayper, HTM Wiakel, I.N. Vander Poel (1971) j. Of hepatology 13,5,15
Halfon, Retal (1997) j. Medical Virology 52:391 - 395
Sarin, S.K. & Hess G.(1998) Transfusion associated Hepatitis
Sayers, M.H.& Gretch DR. (1993) j Transfusion 30, 809 -13 HAM.LACK.01 Rev. 001
 

Bu ürünü denediniz mi? Yorum ekleyin

Güvenlik Kodu

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Benzer Ürünler

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.